Interne Communicatie

INTERNE COMMUNICATIE

STROOMLIJNEN VAN INFORMATIE, BETROKKENHEID EN AMBASSADEURSCHAP VAN/VOOR MEDEWERKERS

DIT DOEN WE MIDDELS:

 

Analyse, strategie en concept

Interne communicatie is een belangrijke managementtool. Goede interne communicatie zorgt er niet alleen voor dat je medewerkers goed geïnformeerd zijn over o.a. hun taken en het beleid, maar het zorgt ook voor een prettige sfeer, betrokkenheid en gemotiveerde en tevreden medewerkers. Het is noodzakelijk voor een goede samenwerking, waar iedereen weer van profiteert. En onmisbaar bij het doorvoeren van veranderingen. Hoe ga je de interne communicatiedoelstellingenhalen? Groei en succes vraagt om een solide basis als startpunt en dat begint met een analyse. We kijken naar de huidige situatie, interne en mogelijke externe factoren en bepalen hierdoor het uitgangspunt. Vervolgens definiëren we de doelgroep, doelstellingen en boodschap. Middels verschillende strategiesessies bedenken we samen een duidelijke strategie en concept dat past bij jouw merk en medewerkers..

 

Design, content en techniek

In de uitwerking en de vormgeving van het concept zie je altijd de bedrijfsidentiteit terug. Wij ontwikkelen een passend design en creëren aansprekende content. Mocht er voor de uitrol van het concept een nieuwe technische inrichting nodig zijn, dan nemen wij dat ook uit handen. We schakelen dan 1-op-1 met jouw ICT-afdeling/-vertegenwoordiger.

 

Media en planning

Het is essentieel om op de juiste plekken en momenten zichtbaar te zijn. We organiseren het on- en offline communicatietraject en de planing. Van Intranet en Direct Messaging tot medewerkersdagen en social media.

 

Meten en optimaliseren

Communicatie is dynamisch. Het staat niet stil. Daarom moet je het aldoor toetsen om te kijken of je nog op het gewenste pad zit. We meten, analyseren, evalueren continu en geven optimalisatieadvies. Bij dit proces wordt een testpanel van medewerkers betrokken; een essentieel onderdeel voor geslaagde interne communicatie.

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.